Skip to content

Nico Alhonen®

"Cancer diseases that a few decades ago usually meant death within a few years have today a good prognosis. The prognosis varies greatly between different forms of cancer."

- Cancerfonden

Nico Alhonen Logo

Uppdragsgivare

Uppdragets utmaning/problem

Hjälpa Cancerfonden att  företagsparners inom kultur & evenemang med målet att  fler företag att ingå partnerskap med Cancerfonden.

Vår lösning

På grund av Corona så kan inte tusentals trängas på Grönan eller skrika sig hesa på en konsert i Globen. Det fick oss att inspireras av den digitala världen och dess oändliga möjligheter. Och därför landade vår lösning i spelbranschen.

Vårt koncept “Spela för livet” är ett koncept där Cancerfonden samarbetar med företag inom spelbranschen för att samla donationer till cancerforskning.

Vi ser gärna att Cancerfonden samarbetar med det fortfarande populära spelet Candy Crush som är skapat utav det svenska företaget King (som idag är ägda av den amerikanska speljätten Activision Blizzard). Under 2020 så generade “gratisappen” Candy Crush en vinst på över 850 miljoner dollar. Detta är självklart över samtliga marknader men finns här för att påvisa hur köpstark Kings användarbas redan är.

Min roll i arbetet

Min arbetsprocess startade med att jag skulle undersöka på vilket sätt människsor donerar pengar idag och till vilka/vilket ändamål, samt på vilket sätt man vill bidra till välgörenhet eller till andra organisationer.

Jag gjorde användarintervjuer med personer som spelade någon typ av mobilspel och personer som spelade Candy Crush. Efter det var det dags för effektkartläggning, ta fram idéer och sammanställa dessa. För att slutligen bygga våran första prototyp, testa det på målgruppen och iterera. 

Resultat

Resultatet blev lyckat, Cancerfonden gick vidare med konseptet och iden och bokade ett förta möte med King. 

Cancerfonden x Candy Crash, Berghs School Of Communication
Cancerfonden Affish
Cancerfonden x King LinkedIn